maandag 2 september 2013

2 september

Net als 1,1 miljoen andere kinderen (hoorde ik zonet in het nieuws) trok ook Lilith vandaag weer naar school. De tweede kleuterklas, "dus nu ben ik toch echt wel groot é mama?".

Ze keek er al een tijdje naar uit. Liep de laatste dagen een beetje geprikkelder dan anders rond. Weende sneller als we haar wat plaagden. Deed plots wat stoute dingen die ze anders niet doet. Zenuwen? Ba nee, tuurlijk niet! Eigenlijk, als ze heel eerlijk was, wilde ze graag terug naar dezelfde juf als vorig jaar. Maar die nieuwe juf, die zal even geweldig zijn, daar zijn we zeker van.

Gisterenavond laat werkte ik nog haar eerste-schooldagkleedje af en hing het aan de deur van haar kamer. Maakte ik haar boekentasje klaar en hing het aan haar stoel. Toen ze opstond, blonken haar oogjes. Missie geslaagd!!Op de speelplaats toch wat gemengde gevoelens, blijkbaar. Te veel volk voor onze meid, die het graag wat rustiger heeft.Maar ze is vertrokken, en mijn moederhart pinkte toch een klein traantje weg...

2 opmerkingen:

  1. Zo herkenbaar, mijn dochter heeft dezelfde schooltas EN ook zij houdt niet van de drukte.
    Enige verschil: ik had geen kleedje voor haar klaar, maar als ik dit zou laten zien zou ik er ook zo 1 moeten maken van haar. Want al is ze nog maar 3 ze weet wat ze wil en draagt graag prinsessenkleedjes ;-)
    Prachtig kleedje en oh zo'n mooie stof!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat komt helemaal goed! Wij zetten vandaag de stap naar de eerste kleuterklas en het eerste leerjaar... Benieuwd naar de eerste-schooldag-verhalen straks!

    BeantwoordenVerwijderen