woensdag 20 augustus 2014

Puppy-oogjes

Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar puppy-oogjes, ik kan daar vaak maar moeilijk aan weerstaan. Als het is omdat ze voor de zoveelste keer een snoepje wil, dan lukt dat nog wel, maar toen ze voor de ik-weeet-niet-hoeveelste keer naast mijn naaimachine stond met de vraag of ze dat ook eens mocht proberen, begeleid door haar schattigste puppy-oogjes, kon ik niet meer weigeren.

Maar wat doe je met een bijna-vijfjarige die wil naaien? Veel mogelijkheden zijn er niet. Een kussensloop was een optie geweest, maar aangezien ik die binnenkort als verrassing voor haar wil maken, viel dat al weg. Een poppendeken, dus!

Ik maakte lang geleden een deken voor haar. Minder lang geleden maakte ik van de resten een identieke deken voor haar Bientje. Blij dat ze daarmee was! En dus maakte ik samen met haar een even groot exemplaar, deze keer voor Kaatje.


De stofjes koos ze zelf, resten van een winterpyama en van het tuniekje dat ik voor haar tweede verjaardag maakte.

Fier! Dat was ze. Hoewel ze niet veel meer deed dan speldjes aangeven en op mijn schoot zitten terwijl ik overlockte en stikte, heeft ze het in haar idee natuurlijk helemaal zelf gedaan.

En Kaatje? Die heeft nog nooit zo goed geslapen :-)


11 opmerkingen:

 1. Ik zie toch blogsters die hun 5-jarigen achter de naaimachine laten kruipen: http://spiegelstiksels.blogspot.be/2013/06/dag-juf-deel-1.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toch leuk als de kindertjes dezelfde intresses krijgen als de mama's. Mijn dochter werd 8 in juni. Ze zeurt ook al zolang als ik naai of ze het ook eens mag proberen. Als verrassing in de vakantie zijn we samen een workshop gaan doen bij Hilde @ Home. Ik dacht dat daarmee haar zin wel zou voldaan zijn, maar helaas, ze ging nog vaker zeuren wanneer zij nu nog eens iets mocht gaan naaien. Daarom hebben we haar een Janome Sew Mini gekocht en daar is ze heel erg blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan, Lilith (en mama)! Ik schuif het voor onze jongste al heel lang vooruit, wegens altijd te druk. Maar nu ben ik goed relaxed en volgende week hebben we nog een weekje samen ... Moet ik dus ook maar eens gaan doen (misschien als verjaardagscadeau).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh, haar snoetje. Zo lief. Ze is om op te eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, daar mag jouw dochter best fier op zijn! Een goed ideetje voor de mijne!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. das hier ook steeds een hit, haar zelf laten naaien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zalig hé! Ik deed onlangs hetzelfde met Liv, ik weet niet wie het hardste genoot ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schattig! Mijn dochter kreeg vorige week een janome sew mini naaimachine voor haar 5de verjaardag. De eerste 'lesjes' zitten er al op, en echt, dat gaat goed! Ze stikt rechter dan ik deed die eerste keren ;)

  BeantwoordenVerwijderen