maandag 4 mei 2015

Roze, blingbling en candy

Een tijdje geleden kwam er bij Mon Depot een nieuwe reeks stofjes van Strass online. Lilith draagt op de foto voor Ernestjes geboortekaartje een kleedje van Strass, en sindsdien ben ik wel fan van het merk. Voor hun stoffen deed ik dus ook wat extra moeite, en een paar dagen later lagen hier 3 stofjes van het merk te pronken - in het echt nog mooier dan op de foto!

Ik gebruikte de eerste van de drie - een roze sweaterstof met gouddraad doorgeweven - om voor Lilith een Candy jurkje uit La Maison Victor te maken. Kleine misrekening wel: ik werd helemaal enthousiast van het idee om naden en zomen niet te moeten afwerken, maar bon, deze stof pluist zo vreselijk dat ik dat plan maar meteen opzij schoof. Wat extra werk dus, maar het was het waard!De geweldige poses krijgt u er gratis bij. De foto's maakten we vrijdag al, en zaterdag en zondag had Lilith groot dansfeest van haar lessen kleuterdans. Het volledige dansje werd ons al gepresenteerd - en de Candy jurk doorstond de test met glans.
Ik tekende voor Lilith een maat 110 over, maar verlengde de rok tot de lengte van maat 122 - geen overbodige luxe, veel korter had het toch niet gemoeten.
Aan de mouwen tekende ik een cm bij, die ik gewoon omzoomde. De halsrand diepte ik een cm verder uit dan het patroon voorziet, en zette er dan boordstofgewijs een extra boordje van de stof aan. En de rok zoomde ik zoals Griet het hier zo goed uitlegt. Die zoom zette ik daarna wel met de hand vast, omdat die anders altijd omhoog ging staan.

De gouddraad maakt van de stof echt iets speciaals. "Als de zon erop schijnt, glittert dat echt!", mocht ik in de namiddag horen, en de glunderende ogen, die mag u er zelf bij bedenken.

Oef. Toch nog eens een naaiproject dat lukt zoals ik het in gedachten had.

20 opmerkingen:

 1. Ze is duidelijk in haar nopjes! Tof kleedje, lijkt mij supercomfortabel om te dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat lijkt ze hier al groot (en lange benen)
  Ik hou van de candyjurk, maar dan liefst afgewerkt, heb het niet zo voor onafgewerkt.
  wou dat ik deze sweaterstof ook had besteld, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lange stelten heeft jouw dochter al! En zo'n jurkje is altijd scoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon kleedje, geweldig stofje ook, ik maakte er al een topje uit en de rest spaar ik op om een winterstuk uit te maken. En dat dansje kan je ondertussen waarschijnlijk al meedansen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel tof!
  De stof ligt hier ook (+ al zijn varianten)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gemaakt! Ideaal om in te dansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi in die stof, maakt hem net wat specialer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dansen in stijl, dus! Het was het werk waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof! Ideale outfit om in te dansen lijkt mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die Candy is echt een zalig jurkje ! Zal ze nog veel plezier aan beleven !

  BeantwoordenVerwijderen