vrijdag 4 maart 2016

Snelle voldoening

Soms moet het eens rap gaan. Zoals nu, dus.

Van de vier voorbije lesweken was ik er ongeveer drie ziek. Nierontsteking en buikgriep versie 1.0 en 2.0 zorgden ervoor dat ik meer thuis was dan op school. Nu ik deze week dus eindelijk weer voluit kon gaan, kwam ik een berg tegen. Inhaalwerk, verbeterwerk, regelingen treffen met klassen waar een toets gepland stond die natuurlijk niet door kon gaan wegens gebrek aan leerstof, losse eindjes hier en daar aan elkaar knopen... Ik heb al rustiger werkweken gekend :-)

Daarnaast zit ik hier ten volle in project eerste communie. Ik maak Liliths kleedje zelf, en de drie gemiste naailessen geven me stress. Het raakt sowieso klaar, dat kleedje, maar ik had het toch liever anders gezien, en in de naailes ben ik nu dus enkel nog bezig met dat kleedje - dat ik het mezelf gemakkelijker had kunnen maken en dus bv. niet zomaar een kleedje zou kunnen namaken van een foto maar gewoon een bestaand patroon gebruiken, tja, dat doe ik mezelf natuurlijk aan.

En dus, als ik dan thuis even wat naaitijd vind, moet het gemakkelijk én snel. Geen zin in moeilijke projecten waarbij ik veel moet nadenken. Zodoende haalde ik deze week eindelijk twee lappen flanel uit de kast die meneer Piepow zo'n 2 jaar geleden meebracht uit NY. Ik zou er een dekbedovertrekje voor Ernestje van maken. Zowat het simpelste naaiproject ever, maar het raakte toch uitgesteld, zoals zoveel projecten. Mijn nood aan snel en simpel deed mij nu toch eindelijk aan de slag gaan - dat twee zo'n lappen opgebruiken perfect past in mijn huidige stoffen-opgebruik-actie, is ook mooi meegenomen.

En zie, hoe schattig dat dat is...


Dat Ernestje sindsdien al een paar ochtenden heel wat langer slaapt dan zijn gewoonlijke tussen 5.30u en 6.00u, wijt ik volledig aan mijn naaikwaliteiten is natuurlijk gewoon toeval.


Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2016
In: 4
Uit: 5

14 opmerkingen:

 1. Haha, mijn stoffenaankoopgeweten:) Hier ook al evenveel lessen gemist (klant is koning) en dan ook eerder zin in projectjes die toch 10 keer sneller gaan dan in de les, want snel resultaat zien, dat werkt toch motiverend. Het zal wel zijn dat hij extra goed slaapt onder dat overtrekje dat je maakte, met stof uit NY dan nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. snel klaar kan soms zo veel voldoening geven eh :)
  En ik ben kei benieuwd naar Lilith haar jurk! Ik ga ze ook zelf maken! Keispannend vind ik het! Nee das gelogen, ik ga dood van de zenuwen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt toch niet ontkennen dat het onder zulke lakentjes veel gezelliger is om nog wat langer in bed te liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blij dat je weer beter bent! Mmm, ik herken die zin van de losse eindjes aan elkaar knopen ... en dat zelfs zonder ziek zijn ... pfff, volgende week wordt nog even hollen en dan kan ik weer uitpuffen voor enkele weekjes!
  Geniet van de extraatje uurtjes die Ernestje extra snort!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie lakentjes! Moet ik misschien ook eens proberen om mijn zoontje langer te laten slapen 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou ook zo van de snelklaarprojectjes. Leuke combinatie van stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dekbedovertrekjes is altijd dankbaar naaiwerk! Leuke stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh daar zou ik ook wel onder willen. En neen jong Ernest wil gewoon niet van onder dat dekentje komen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah, heerlijk dt hij nu wat langer slaapt, kan echt geen toeval zijn, hoor! Als dat werkt, moet ik dat dringend ook eens testen, ik wil ook graag tot na zes uur in mij bed blijven… Echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk dekbedovertrek... daar zou ik ook wel lang onder blijven liggen hoor! In elk geval heel leuk dat je klein ventje wat langer slaapt, want een mens is toch op zijn best als hij voldoende rust gehad heeft he. En dan ziek zijn en niet veel slapen: geen al te beste combinatie!
  Blij dat je terug beter bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, het ziet er idd heerlijk uit om onder te blijven liggen! En veel succes nog met het jurkje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoera voor simpele maar o zo schone naaiprojecten. Dàt zijn ongetwijfeld de beste, als je het mij vraagt :).
  --wat geestig zijn knuffels te zien ;)--
  --hihi voor de stress, dat komt daar vast en zeker in orde, écht--

  BeantwoordenVerwijderen
 13. mohow, stof uit NY!!! geweldig mooi resultaat... Tine, dit worden zoete dromen voor Ernestje

  BeantwoordenVerwijderen