maandag 22 februari 2016

Een beroep

Een beroep op jullie, dan nog wel.Het zit zo. Ik wil voor Ernest graag weer heel wat Billiekes maken tegen volgend seizoen - voor Lilith ook, trouwens - en dus begin ik zo wat na te denken over stoffen. En daar stelt zich volgend probleem: ik zie het liefst t-shirts met een voorpand (en eventueel soms ook achterpand) in een stof met print, en dan mouwen (en soms dus ook achterpand) in een effen stof. Dit houdt in dat ik tricot zou moeten kopen voor één enkel voorpandje, en eerlijk, dat lijkt me een beetje onnozel, want dan heb ik meer rest dan ik stof heb gebruikt.

En nu komt dus de kat op de koord. Hebben jullie nog tricotresten liggen waar jullie eigenlijk niets meer mee kunnen doen, en die dus weg mogen? Die nog groot genoeg zijn om er een voorpandje voor een Billie voor Ernestje uit te halen? En die jullie naar mij zouden willen opsturen? Ik betaal -  uiteraard! - zowel tricot als verzending.

Laat mij iets weten! Stuur me een mailtje op piepow[punt]blogt[at]gmail[punt]com, laat me weten welke tricot je liggen hebt, en wie weet helpen we zo elkaar: jij helpt mij aan stukjes tricot, en ik help jou je restjesberg wat te verminderen.

Ik ben je nu al eeuwig dankbaar!

EDIT: juist ja. Jullie hebben natuurlijk gelijk dat jullie, als ik geen afmetingen vermeld, niet kunnen weten waarmee jullie mij een plezier doen. Bij deze: ik heb zeker 40cm hoogte en 30cm breedte nodig!

18 opmerkingen:

 1. Goed initiatief! Helaas kan ik je niet echt helpen vrees ik want ik heb zelf een zoontje thuis die wel wat t-shirtjes kan gebruiken. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed initiatief! Helaas kan ik je niet echt helpen vrees ik want ik heb zelf een zoontje thuis die wel wat t-shirtjes kan gebruiken. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kan je even opgeven welke afmetingen je dan nodig zou hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken dat inderdaad, ik gebruik ze altijd zoveel mogelijk op, maar je zou eigenlijk een soort ruilbeurs moeten hebben voor halve breedte triots :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, ik dacht juist hetzelfde te antwoorden :-) Zelfde probleem hier, en altijd kandidaat om te ruilen !

   Verwijderen
 5. Mijn stoffenvoorraad (of althans het deel waarmee ik geen plannen heb) vind je hier: https://www.pinterest.com/withlovebyeva/stoffenkast/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zal mijn kast eens in gaan, wat is de afmeting die je minimaal nodig hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dezelfde vraag als hierboven al gesteld, welk maatje maak je voor hem en eventuele afmetingen?
  Denk wel dat ik hier nog iets heb liggen, hier zijn de kleine maatjes er helaas aan het uitgaan, de jongste draagt ondertussen ook al een 104 van bovenstukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga dat straks thuis eens bekijken voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mailtje gestuurd! Ik maak de shirtjes ook zoals jij het beschrijft, dus heb ik ook altijd leuke tricootjes over...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil ook graag even weten hoe groot het stuk minimum nog moet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik maak nu heel wat t-shirtjes, ik kijk eens wat ik over kan houden voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik verwacht het Billie-patroon één van de komende dagen in mijn bus. Tijdens het naaien zal ik een stapeltje voor jou klaarleggen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ook eentje in dezelfde grootte-orde als jouw Ernestje, dus ik ga mijn stofjes zelf creatief verwerken op deze manier. Veel succes ermee alvast, ik ben al benieuwd naar de creaties!

  BeantwoordenVerwijderen