vrijdag 15 april 2016

Spetter Spieter Spater...

... lekker in het water...

Alfred Jodocus Kwak, heerlijke nostalgie, en een liedje dat steevast in mijn hoofd rondhangt als ik dit naaisel voor Lilith zie.

We kregen in december een brief mee dat ze met de klas zwemlessen zou krijgen, 10 keer, vanaf half januari. Nu gingen wij soms wel eens zwemmen met haar, maar dan hielpen we haar telkens nog bij het afdrogen. Ik moest er dus voor zorgen dat ze dat goed zelf zou kunnen, want zo midden in de winter nog halfnat in je kleren kruipen, brrrrr, dat zag ik niet goed komen. Bovendien is het in de ruimte met de kleedhokjes écht heel koud in het zwembad hier, en wilde ik onze koukleum zo snel mogelijk warm doen krijgen.


Enter de kaphanddoek van Wentiti. Tijdens een naaimiddagje ergens in oktober had ik bij Sarah van Khadetjes al eens een exemplaar mogen bewonderen, en ik was er toen al van overtuigd geraakt dat deze kaphanddoek zeker groot genoeg zou zijn om haar snel en efficiënt warm en droog te krijgen - zoals in "ze kan er helemaal in".


Een all-time favourite katoentje dat hier al sinds Van Katoen (gisteren exact vier jaar geleden zeg!) in de kast lag, kreeg eindelijk een bestemming (ik hield het in bewaring voor een project dat langer dan een seizoentje mee zou gaan) en ik combineerde met rode badstof van bij Eekhoorntjesland.Het ding raakte de avond voor haar eerste zwemles af, en heeft goede diensten bewezen. Want nee, ze had het niet koud gehad en ja, ze was heel snel droog geraakt - en dat maal tien.

Oftwel mission accomplished!


Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2016
In: 14
Uit: 11

15 opmerkingen:

 1. Heel praktisch en heel heel schoon !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig ... ik ging maandag met mijn 3 kinderen zwemmen (alleen trouwens :-) en ja die hadden koud (en nog vanalles)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vlug een paar kaphanddoeken naaien dan! Ze zijn echt snel klaar, en o zo handig.

   Verwijderen
 3. mooi exemplaar! en bedankt voor de link :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is een handig ding en schoon ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat maakt de zwemles extra plezierig en ze steelt zeker de show met dit prachtexemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super handig! Straks wil iedereen van de klas zo eentje!

  BeantwoordenVerwijderen