vrijdag 3 juni 2016

Charlie

De oplettende lezer zag het waarschijnlijk al in mijn vorige bericht (een bericht met zoveel mooie reacties van jullie dat mijn hart het er warm van kreeg, waarvoor een welgemeende dankjewel): Ernestje en ik maakten kennis met een zoon uit die prachtige Zonen09-familie, Charlie.

Mijn oproep voor restjes tricot werd ook gelezen door de dochter van een vriendin van oma Piepow - zijn jullie nog mee? Ongeveer in dezelfde periode vertrokken heel wat dozen te kleine kleertjes van Lilith haar richting uit, waar haar dochtertje de kleertjes een nieuw leven kan bezorgen. In ruil bezorgde ze me twee leuke lappen tricot, beide van Hilco: eentje voor Ernest, eentje voor Lilith. In het lapje voor Ernest, gecombineerd met rood zag ik meteen een Charlie.


Ernest is nogal een zweter, en dus maakte ik de versie zonder voering - volgens de uitleg die Sharon zelf geeft op haar blog.

Tja, what can I say? Charlie is een heerlijk patroon! Ik maakte voor Ernestje de 92, dat is ook de maat die ik voor hem koop in de winkel, en het shirtje zit hem perfect. De kraag geeft net dat beetje meer dan bij een gewone t-shirt.


Hij is er dus ein-de-lijk ingegroeid, in dat patroon, en dat maakt mij blij.


En zienekeer hoe mooi dat ook aan de achterkant is, met die kraag!

En voor wie het zich afvraagt, ja, op deze laatste foto zit hij op zijn zus, die deze behandeling wel eens vaker moet ondergaan. Zodra hij deze positie heeft kunnen bemachtigen, begint hij haar meestal heel enthousiast te zoenen, en als je weet dat zijn zoenen nog altijd eerder likjes zijn, tja, dan kun je je haar reactie waarschijnlijk wel voorstellen :-)

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2016
In (gekocht en gekregen): 15
Uit (verwerkt en verkocht): 17

13 opmerkingen:

 1. pluim voor jouw stofgeweten maar nog een dikkere (of grotere) pluim voor die Charlie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik begon het mij al voor te stellen voor je met de beschrijving begon ;-) Joepie voor Charlie! Ik vind dat ook zo'n tof patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het rood staat heel mooi bij de walvisjesstof. Nog Charlie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi!! staat hem goed! ik heb het patroon ook, maar nog niet geprobeerd, al ben ik eigenlijk al lang overtuigd :-) en wat doe jij het goed met je stoffengeweten zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke combinatie met dat rood. Mooi stofke. Mooie charlie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, heerlijk die natte lik-kusjes :)
  het staat hem erg mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedele (de dochter van de... :-))9 juni 2016 om 13:53

  Leuk om de foto's hier nog eens te zien, het staat hem echt super schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi, helemaal fan van het best wel flashy stofje! Hij staat er geweldig mee. Ik ben blij met jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Tine. Heel mooie polo. Goed gecombineerd met de rode boordstof. En een fantastisch model natuurlijk. Groetjes van Katelijn

  BeantwoordenVerwijderen