dinsdag 30 oktober 2018

Norino in 't kwadraat

Ik leef een beetje in de ontkenningsfase. Buiten is het plots winter, maar ik blijf koppig zomerse naaisels op jullie loslaten.


Zoals deze twee heerlijke Norino's - getwind en al. Ik vind dat wel eens tof, zo hetzelfde als mijn grote dame, dus zolang zij dat ook leuk vindt, bezondig ik me er wel eens aan.


Dorothée van Noortjeprullemie publiceerde begin dit jaar een gratis patroontje voor een oversized sweater op haar blog. Ik downloadde ijverig en schreef een mental note om er snel eentje te maken. Ahum, snel in combinatie met ondergetekende, dat is quasi een onmogelijkheid, maar ik was wel blij dat ik het patroon snel downloadde, want een tijdje later was het van de blog verdwenen.

Dat oversized mag je trouwens heel letterlijk nemen. De trui die ik draag heeft de breedte van de maat 7-9 jaar, voor Lilith maakte ik de maat kleiner en die versmalde ik nog. Voor haar volgde ik het patroon verder zoals het is, voor mezelf deed ik wat aanpassingen om hem meer gelijkend te maken met een gekochte sweater waar ik nogal gek van ben.

We dragen hem allebei graag én veel, onze Norino.


Zien jullie dat vingertje op bovenstaande foto? Juist ja, onze hoogsteigen fotobomber zag weer zijn kans. Hij poseert niet graag, maar als hij dat samen met ons kan doen - en dan liefst op een moment dat hij eigenlijk niet móét poseren, is hij er als de kippen bij.


------------------------------------------------------------------
Patroon: Norino - Noortjeprullemie
Stof: Playtime Drips 

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2018
In (gekocht en gekregen): 45
Uit (verwerkt en verkocht): 38

5 opmerkingen: