vrijdag 21 december 2018

[Patroontest] Skirt Alert!

Een eenvoudig rimpelrokje. Met dat idee in mijn hoofd kocht ik vorig jaar de effen groene katoenen stof van See You at Six. Het plan was simpel, de uitvoering eigenlijk ook, en toch lag die stof een jaar na datum nog steeds in mijn kast te liggen. De testersoproep van Isabel van Bel'etoile kwam dus echt als geroepen.


Sinds eergisteren kun je op haar blog het gratis Skirt Alert-patroon downloaden. Een patroon voor een rimpelrok met aangeknipte tailleband of met een mooie sierelastiek, in mini-, midi- of maxilengte - en dit alles in de maten 80/86 t.e.m. 164. Ik maakte voor dochterlief de miniversie met sierelastiek.

In het bestand vind je zowel de rechthoeken die je per maat kunt afdrukken, als een tabel die voorschrijft welke breedte en lengte je per maat het beste hanteert. Handig! Het bespaart denkwerk, dus meer naaitijd, hoera!

Ik ben alvast heel content dat ik mocht meetesten. Het was de broodnodige schop in mijn gat om nu eindelijk eens werk te maken van die rimpelrokjes voor dochterlief - de volgende stofjes liggen al klaar, nog even die oudercontacten afwerken straks en dan kan ik aan de slag :-)


------------------------------------------------------------------
Patroon: Skirt Alert - gratis patroon van Bel'etoile
Stof: Playtime Cotton Lawn Kale Green - See You at Six

Mijn stoffenaankoopgeweten voor 2018
In (gekocht en gekregen): 47
Uit (verwerkt en verkocht): 463 opmerkingen:

  1. Voila se, en ondertussen zijn die oudercontacten ook achter de rug! Geniet van de eindejaarsperiode! De dochter zal alvast kunnen kiezen welke 'momsmade' outfit ze voor welke gelegenheid aantrekt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel tof zo'n simpel rokje en ik ken dat, soms blijven de simpelste zaken nog t langste liggen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie kleur! En zo'n rimpelrokje blijft het goed doen. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen