maandag 18 mei 2020

Lux, the sequel

Vorige zomer naaide ik een Lux voor mezelf. Dat werd een zalig kleedje, eentje dat ik heel graag en dus ook heel vaak droeg. Dat er meer zouden van komen, dat was dus zeker. De tweede versie werd veel winterser, met lange mouwen en uit een dikkere stof.


Die dikke stof in combinatie met de rimpelelastiek die wordt gebruikt voor de taille in het Luxkleedje, dat bleek geen goede combinatie. De stof was te zwaar voor de elastiek, die dus niet meer genoeg samentrok na het naaien en ik eindigde met - welja, ik kan het niet anders uitdrukken - een patattenzak rond mijn lijf. Blij werd ik daar niet van, en ik wilde al even de moed opgeven, maar natuurlijk viel ook dit weer op te lossen. Ik naaide er vanbinnen nog een simpele extra elastiek tegen, et voilà, kleedje gered - en mijn humeur ook :-)


Niet veel later kwam daar de lockdown, en dus droeg ik het eigenlijk nog bijna niet. Het zal er eentje voor het najaar worden, als we hopelijk weer wel gewoon met zijn allen naar school kunnen.

En toen werd het moederdag, regende het en bedacht Meneer Piepow dat dat misschien wel mooie foto's zouden kunnen worden. Enter de paraplu, en natte fotosessie en fijne foto's als resultaat.2 opmerkingen:

  1. Die meneer Piepow doet dat toch geweldig met zijn foto's! Toffe beelden, tof kleedje! En gelukkig groei jij niet meer dus kan het gewoon een zomertje de kast in.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tof idee van meneer piepow voor de foto's en mooi kleedje dat ook natuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen