maandag 16 april 2012

Smoorverliefd

Dat het in orde was, op Van Katoen, dat kon u al eerder op ontelbare verschillende blogberichten lezen. Dat er veel volk was, dat hebt u zelf gemerkt, of afgeleid uit diezelfde blogberichten. Dat ik mij er geweldig geamuseerd heb en blij was dat ik er deel van mocht zijn, dat is een understatement.

Ik volgde er de workshop "Een A-lijn rok maken" bij Miek van Gemaakt. Heel tof, gezellige sfeer, de tijd vloog voorbij. De rok is dus nog niet af... Maar wel bijna!

En tijdens die workshop werd ik verliefd... smoorverliefd! En wel op deze prachtige verschijning:Ik was tot nu toe eigenlijk best wel content met mijn stokoude Lewenstein, maar nu vrees ik dat ik, de eerste keer dat ik mij er weer aanzet, zwaar ontgoocheld zal zijn. Wat een machine is die Bernina! Ik heb zo'n voorgevoel dat het niet lang zal duren voor ik in de winkel sta...

16 opmerkingen:

 1. Idd een fantastische machine, hè! Ik werk bijna anderhalf jaar met de bernina 350, en hoewel het een dure machine is, kan ik ze alleen maar aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de prijs is inderdaad het enige dat me tegenhoudt... Zo'n geld leg je daar niet zomaar natuurlijk. En toch, het kriebelt heel erg!

   Verwijderen
 2. aah hoe herkenbaar :D ik deed zaterdag mee met de marathon maar ik kreeg de Bernina 215 voorgeschoteld. Ik kon plots veel preciezer afwerken en ik kon 1000x beter stikken (kheb dan ook een Toyota van't Kruidvat...)
  Ik kwam thuis, stikte op het mijne en begon te vloeken. Het lief zegt dat ik een ander mag halen maar kvind het ook zoveel geld :s

  Is dit de 350 of 330? En hoeveel kosten ze juist?
  *zucht* :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is de 330. Ik heb op 't internet gevonden dat die 1099€ kost, de 350 zou 1299€ zijn. Zucht ja.

   Verwijderen
  2. Tis dit weekend opendeurdag in de Mertens winkel in Melle. Zal ik jouw knoop doorhakken, doe jij dan die van mij ;)

   Verwijderen
  3. Haha ja dat is nog eens een gedacht. 't Is moeilijk hé. Mijn Lewenstein moet nu binnen voor een kleine herstelling (allé ja, ik denk toch dat het niets ergs is, hij stikt alleen nog maar razendsnel), en 't speelt al m'n hoofd van "zou ik dat nog wel doen...". We zullen zien!

   Verwijderen
  4. Je kan die machines van op de Van Katoen-dag tegen een voordelige prijs kopen! Dan heb je meteen een exclusieve Van katoen-machine ... tenzij ze al de deur uit zijn natuurlijk ...

   Verwijderen
  5. Ja inderdaad, daar heb ik ook al aan gedacht. Maar ik ben niet echt van ergens uit de buurt van Gent, dus ik koop ze dan liever hier dichtbij, voor als ik een een herstelling nodig heb of iets dergelijks.

   Verwijderen
 3. ben benieuwd naar uwe rok ;-) veel plezier bij t kiezen van uw nieuw machien ;-) hebbe we miss zaterdag elkaars pad gekruist ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk hé... Ik heb ook drie uur met een Van Katoen-machine mogen werken, die zowat de kleindochter van mijn machien zou kunnen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij deze laat ik jullie weten dat er nog een aantal " van katoen " machines beschikbaar zijn en dat het inderdaad opendeur week-end is,
  dus ook open op zondag .Ook zijn er nog een aantal speciale voorwaarden op andere modellen dan die "van katoen" , succes !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Piepow, ik heb al 18 jaar een Berninan en het is echt de beste machine die er is!! Alles gaat beter en mooier dan met mijn oude (Singer) machine.Dus wacht niet te lang hoor maar doe het gewoon!!
  Sukses ermee gr van Ell

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh ik kan het me al helemaal voorstellen. Werk ook nog op een oude naaimachine, wel een bernina. Maar wie wil nu geen nieuwtje ;) Ben benieuwd evenals naar de rok ...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken dat Bernina gevoel. Heb daarmee leren naaien en tja toen ik er zelf een moest aankopen wou ik geen ander.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, hier nog één. Ben compleet stapel! Mijn Toyotaatje voldeed altijd prima... maar toen kwam Van Katoen... vooral dat je de Bernina zo kunt instellen dat hij met de naald óf omhoog óf naar beneden eindigt én dat je de snelheid kunt instellen. Liefde indeed!
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Doen, doen doen! na een Anker van 40 jaar oud, is het vergelijkbaar met een superdeluxe keuken met deurstops, deze naaimachine stopt ook zo zacht, is veel minder hoorbaar, en stikt prachtig recht (neen, het lag dus niet helemaal aan mezelf :- )

  BeantwoordenVerwijderen