zaterdag 8 augustus 2015

Afscheidscadeautje

Lilith begon vorig jaar op 1 september aan haar schooljaar in een nieuwe school. Het duurde een paar weken waarin ze wat prikkelbaarder dan anders rondliep, en daarna was het alsof ze nooit anders geweten had. Ze maakte nieuwe vriendjes en vriendinnetjes aan de lopende band, en voelde zich al snel helemaal thuis.

Eén van die nieuwe vriendinnetjes verhuist nu zelf, en gaat vanaf 1 september naar Liliths oude school. Lilith werd er wat droevig van, van dat nieuws. Geen lieve Eva meer in haar klas. En dus vond ze dat ze toch wel zeker een afscheidscadeautje moest geven.


En zo geschiedde. Ik schotelde haar een heel aantal stofjes voor, die ze allemaal afwees wegens "wel mooi maar het past niet voor Eva". Een eigen gedacht dat dat kind tegenwoordig heeft, ik kan er en boek over schrijven.
Tot ze deze vogeltjes zag. "Deze! Ja, deze!". De stof werd geknuffeld - dat gebeurt hier geregeld - en mama mocht aan de slag.

Het alom bekende Mina Dotter-recept voor een kussensloop deed weer perfect dienst, en toen Eva een paar dagen geleden een namiddagje kwam spelen, kon Lilith met een heel trotse blik dit kussen afgeven. "Zo kun je nog eens aan mij denken, als je dit kussen ziet.", zei ze er nog bij, en ze gaf haar vriendinnetje een dikke knuffel.

Of hoe bijna-zesjarigen blijkbaar ook al emo kunnen worden op een bijna volwassen manier.

8 opmerkingen:

 1. Mijn vijfjarige zei daarnet, toen grote broer net op scoutskamp was vertrokken: "nu zijn we nog met drie, dat is niet meer volledig..." Om maar te zeggen dat ik dat herken, kleine meisjes die "groot" emo kunnen zijn :-)
  Het is een mooi kussen geworden, ze zullen elkaar vast niet snel vergeten die twee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, lief en dit cadeautje wordt eeuwig gekoesterd... wéét ik heel zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooooh, zo lief! Dat is iets voor heel lang!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh dat is altijd zo erg om afscheid te nemen van vriendinnetjes...
  Ik had dat voor in het 3e leerjaar en ik denk er nog met weemoed aan terug. :-)
  Dit kussen heeft het leed zeker en vast verzacht!

  BeantwoordenVerwijderen