maandag 30 juni 2014

Lotta: de testfase

Plankenkoorts? Wie? Wat? Waar?

Ernests geliefde tuutjeskoord veegde mijn plankenkoorts meteen weer weg, en ik vloog er direct in. Ik had dan ook een deadline te halen! Gisteren doopten we Ernestje, en ik had Lilith beloofd dat ik een heel mooi kleedje voor haar zou maken. Een Lotta zou het worden, in een stofje dat ik speciaal met dit kleedje in gedachten had gekocht. En voor het eerst in mijn naaibestaan had ik zelfs besloten dat ik eerst een testversie zou maken, om ervoor te zorgen dat het kleedje zeker perfect paste.


Vorige donderdag vloog ik erin. Ik koos voor een stofje dat al heel lang in m'n kast lag te wachten op een gepast projectje. Het is er eentje van Moda, en ik heb geen idee meer waar ik het ooit haalde. Ik combineerde met effen rode voeringstof en limoenkleurige knoopjes uit mijn vaste naaiwinkeltje.


Ik tekende een maatje 4 jaar over, en verbreedde het bovenstuk een beetje naar onderen toe - ze is haar babybuikje nog altijd niet kwijt... Dat had ik niet moeten doen, vooraan is dat nog redelijk ok maar aan haar rug heeft ze daardoor echt over. Voor de echte feestkleedje heb ik dus ook voor de taillebreedte gewoon maatje vier jaar genomen, en dat is beter.


Voor de rest niets dan lof over Lotta! Wat een leuk patroontje! Ik maakte de versie met blinde rits en steekzakjes. Lotta is een patroontje dat haar goed staat - oef, ik kon dus voor haar feestkleedje bij mijn idee blijven.

Het feestkleedje raakte ook nog af tegen de deadline - ik moest het gisterenochtend nog zomen, maar ze schitterde! Nu nog even wachten op foto's...

15 opmerkingen:

 1. Prachtig! Ik vind dit al een geweldig stofje, kan al niet wachten op de 'feestversie'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie testversie en benieuwd naar de feestversie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn patroontje he... Lotta is altijd een winner!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ale zeg, je bent er echt terug in gevlogen, super! En deze Lotta is al zo mooi, dat ik helemaal benieuwd ben naar de 'echte' versie...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De testversie is al zo knap, dan moet het feestkleedje echt wel prachtig zijn! Ben benieuwd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! En goed idee van die testversie. ik blijf je volgen voor de feestversie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze testversie is al heel mooi ! Benieuwd naar de echt feestjurk !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier is precies iemand in form :), mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als de testversie al zo mooi is, kan ik bijna niet wachten op de feestversie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er wisten nog niet veel Lotta's mij te bekoren, maar deze vind ik wel heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooie Lotta versie! Ik ben ook heel benieuwd naar de 'echte' versie, hoewel ik deze al prachtig vind :) Valt het patroon groot uit of gewoon op leeftijd?

  BeantwoordenVerwijderen